Drogprevenciós tréningek | Natura Hungarica - Natura, Hungarica, Kiskunfélegyháza, diákok, rendezvények, szervezés, pályázatok, fenntarthatóság, környezetvédelem, ifjúság segítés, diáknapok, fejlesztések, erasmus, hungarikum, komposztálás, evs, ifjúsági csere, kézműves foglalkozások, gardrób tuning, festés, szakemberek, projektek, előadások,
Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huMagyar
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

Drogprevenciós tréningek

A prevenció jelentése röviden MEGELŐZÉS.


A prevenció olyan tevékenység, amelynek során az első, és legfontosabb cél a vészhelyzetek kialakulásának megakadályozása – ezt nevezzük elsődleges prevenciónak. Ha egy probléma már kialakult, akkor a prevenció célja e probléma súlyosbodásának és további következmények kialakulásának megakadályozása – ez a másodlagos prevenció.


A  tréningsorozat  az iskolák felső tagozatának  valamint a középiskolások számára drogprevenciós előadások keretén belül valósítja meg az elsődleges prevenciót.

Az előadások legfontosabb célja, hogy kialakítson a fiatalokban egy olyan egészséges életszemléletet, melynek hatására képessé válnak visszautasítani a drogokat. Nagyon fontos, hogy a fiatalok korrekt és hiteles tájékoztatást kapjanak a különböző drogokról, az egészségügyi  hatásairól, a drogfogyasztás jogi következményeiről. 

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy felhívjuk a diákok figyelmét a szabadidő hasznos  eltöltésére, hiszen ez is részét képezi a prevenciónak.


     


     


     


     Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár