Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

Hétvégi rendezvények országszerte

HÉTVÉGI RENDEZVÉNYEK ORSZÁGSZERTE

 

 

 

BAKS

 

Az elmúlt hónapokban az alapítvány közreműködésével lehetőség nyílt a Bakson családok gyermekeinek, hétvégi szabadidős programok megszervezésére. Eseménydús hétvégék keretében ellátogathattak a Szegedi Vadasparkba, szegedi városnézésen vehettek részt, sétálhattak Tisza-partján. Meglátogatták a belvárosi játszóteret, a Móra Ferenc Múzeum előtti dínó kiállítást. A másik rendezvény csongrádi kirándulás volt, melyre  külöjáratos busz szállította a családokat. A városnézés keretében volt fagylaltozás is, majd a gyógyfürdőben pihenhettek a résztvevők.


   


   


   


   BALÁSTYA

 

Az elmúlt időszakbank az alapítvány közreműködésével lehetőség nyílt a Balástya területén élő fiataloknak kirándulást szervezni. A program keretében meghódítták a Vértes csúcsait. A gyalogtúra Csákvárról indult, ahol a Haraszt-hegyi tanösvényen végig haladva Gánt felé vették az irányt, ahol a bányászati múzeum és a bauxitföldtani park körbejárása gazdagította a programot.


   


   
TÚRA A BUDAI HEGYEKBEN


Az elmúlt hónapokban az alapítvány közreműködésével lehetőség nyílt hogy a csengelei, a balástyai, a pusztaszeri és a kisteleki gyermekek részére programok szervezésére, a Budai-hegységben túrázhattak. A nem mindennapi kirándulás első állomása Nagykovácsi volt, ahonnan egy turistaösvény követve eljutottak a Felső-Zsíros hegyre és a Nagy-Szénás csúcsára. A 10 km-es túra után következett Máriaremete, itt lehetőség volt kipróbálni a mezítlábas tanösvényt, a zenélő ivókutat és a telefonfülkét, melyben Örkény novellákat hallgathattak. Utolsó állomásként a túrázók felfedezhették a Remete-szurdokat, ahol mezítlábas pataksétával frissíthették fel megfáradt lábaikat.  


   


   MECSEKI KIRÁNDULÁS

BŰVÉSZKIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

 

Az elmúlt időszakban az alapítvány közreműködésével lehetőségük nyílt a Kistelek, Pusztaszer és Ópusztaszer területén élő gyerekeknek arra, hogy egy  szervezett kirándulás keretében meghódítsák a Mecsek csúcsait. Az első állomás a Ciframalom volt, majd onnan a Nagy-Mély völgyön és Páfrányoson át elértek a Meleg-Mányi-völgybe, egészen a vízesésig, ahol tanulmányozták a patak élővilágát. Útközben medvehagymát szedtek, amit az ügyesebbek már aznap este pogácsába sütöttek.

 

A Kisteleken élő családok gyermekei hétvégi szabadidős program keretében ellátogathattak Szegedre a bűvészkellékek kiállításra is. A nap egy szegedi körsétával indult  a Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Aradi Vértanúk tere, Hősök Kapuja, Árvízi emlékmű érintésével. Azt ezt követő közös moziélmény után következett a nap fénypontja, a bűvészkellékek kiállításának megtekintése az szegedi Árkádban, ahol minden gyerek „varázslatosan” érezte magát.


   


   

      

 


Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár