Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

Kisteleki Táborok

KISTELEKI TÁBOROK


 

Az elmúlt időszak lehetővé tette, hogy az alapítvány közreműködésével Néptánc és kézműves bentlakásos tábor kerüljön megszervezésre a kisteleki járás területén élő általános és középiskolásoknak a jászszentlászlói Kézművestanyán. A néptánc oktatás során alapvető bemelegítő mozgásokat tanultak a gyerekek, játékokkal, páros gyakorlatokkal színezve. A dél-alföldi ugrós táncok mellett megismerkedtek a résztvevők a moldvai körtáncokkal is. A délutánok leginkább a kézműveskedésről és a tóban fürdésről szóltak.. Gyapjúfonalat fontak, kis és közepes szövőkereten szőttek, madzagszövőn dolgoztak különböző szövési technikákkal, gyapjúból nyaklánc gömböket és tulipánokat, illetve ülőlapot és táskát nemezeltek, hímeztek és filcből állatfigurákat varrtak, díszítettek gyöngyökkel, a kisebbek gyöngyöt fűztek.

Másik program keretében lehetőségük nyílt a fiataloknak, hogy túratábor keretében meghódítsák a Börzsöny csúcsait. A túrák során megismerkedtek az erdő- és hegyvidéki gazdálkodás alapjaival, felfedezték a Szén-patak élővilágát és megmászták a Vár-hegyet. A kézműveskedésnek is jutott a szerep, a patakban talált köveket festettek, krepp papírral festettek, vagy fonalak felhasználásával karkötőket, copfokat készítettek.

A harmadik rendezvényen vadásztáborban vehettek részt a gyermekek, melynek az Ópusztaszeri Vadásztársaság vadászháza adott otthon.  A résztvevők többek között megismerkedtek a solymászat alapjaival, a vérebes keresés szépségeivel, a vadászkutyák tanításának módszereivel, csalisípok használatával. A színvonalas szakmai programokon nem csak elméletben, de gyakorlatban is kipróbálhatták a vadászat több mozzanatát.  Helyi vadászok segítségével gyalogtúrákon és vadlesekben ülve részletes ismereteket szereztek az ópusztaszeri erdő vadvilágáról.


   


   


   


   


   


   


   


  


Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár