Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

KÜLÖNLEGES FIGYELEM A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKÉRT - A BIO-TRIO PROJEKT


KÜLÖNLEGES FIGYELEM A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKÉRT - A BIO-TRIO PROJEKT


 

Nem csak hazánkban, az egész világon egyre több a figyelemzavaros, autista, mozgásában és beszédfejlődésben megkésett gyermek, akik nagyon különlegesek, egyediek és emiatt különleges figyelmet igényelnek mind a szülőktől, mind a szakszolgálati dolgozóktól és a tanároktól.


Izland, Magyarország, Románia és Szlovákia 6 civil szervezete, a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Alapítvány vezetésével támogatást nyert az Erasmus+ program keretében, hogy arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos szerepe van a gyermekek egészséges fejlődésében az őket körülvevő támogatóknak. A Bio-Trio az egészséges gyermek, szülő és szakember viszonyára utal.


A projekt keretében megvalósult a projekt megbeszéléseken kívül egy kommunikációs és egy empátiafejlesztő tréning és létre jött egy különleges könyv, mely a babakönyv könnyedségével nyújt segítséget a szülőknek. Az 5 nyelven nyomtatott és elektronikus formában is megjelenő kiadvány Major Zita, Izlandon élő magyar grafikus és a partnerség 15-18 fős csapat kreatív de kemény munkáját dicséri. A kiadvány első felében babakönyvként jelelheti az anyuka, hogy 0-6 éves kor különböző időszakaiban, mely tevékenységeket valósítja meg időben, miközben jegyzi azt is, hogy hány kg, mi volt az első szava.


Ha kevés olyan állítást tud kipipálni az anyuka, mint például 3-4 évesen "Bárki megérti amit mondok" és "Váltott lábbal tudok a lépcsőn közlekedni", kérjük, ne legyintsenek, hogy az apja, nagyanyja is ilyen volt és csak kialakult!


A gyermek fejlődése közös felelősségünk! Ha gyermek környezetében élőknek feltűnik, hogy másként fejlődik a kicsi, ne halogassák, menjenek el egy szűrő vizsgálatra bármely korai fejlesztő központba és ha semmi baj nincs, nyugodjanak meg, ha pedig fejlesztést igényel a gyermek valamilyen téren, van segítség és a szülők, nagyszülők megnyugodhatnak.Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár