Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

Napközis táborok az alföldön

NAPKÖZIS TÁBOROK AZ ALFÖLDÖN


BALÁSTYA

Lehetőség nyílt az elmúlt időszakban az alapítvány közreműködésével médiatábor megszervezésére a balástyai általános iskolásoknak.  A gyerekek a tablet használatának megismerése mellett megismerkedtek egy ingyenes vágóprogrammal, amit aztán mindenki le is töltött a saját okostelefonjára. A tábor fénypontjaként az ifjú médiaszakemberek ellátogattak a Szegedi Városi Televízióhoz, ahol megismerkedtek a televíziózás alapjaival, eszközeivel, sőt mindenki kipróbálhatta magát hírolvasóként. A balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Általános iskola tanulói kézműves és gyerekjóga napközis táborban vehettek részt. A tábor minden reggel gyerekjóga foglalkozásokkal kezdődött, ahol a gyerekek elsajátíthatták a jóga alapjait képező légző- és lábnyújtó technikákat, valamint bepillantást nyerhettek a relaxáció titokzatos világába. A délutánokon már a kézművességé, a sporté és a kötetlen játéké volt a főszerep.

 

   

 

   

 

   

 


CSENGELE

 

Az elmúlt időszakban lehetőség nyílt az alapítvány közreműködésével média- és sporttábor megszervezésére a csengelei általános iskolásoknak.  A gyerekek a tablet használatának megismerése mellett megismerkedtek egy ingyenes vágóprogrammal, amit aztán mindenki le is töltött a saját okostelefonjára. A tábor fénypontjaként az ifjú médiaszakemberek ellátogattak a Szegedi Városi Televízióhoz, ahol megismerkedtek a televíziózás alapjaival, szükséges eszközeivel, sőt mindenki kipróbálhatta magát hírolvasóként. A tábor aktív médiaprogramjai között helyet kaptak a legkülönfélébb sportfoglalkozások is, de egy egész eltöltöttek kiskunmajsai strandon is.


   


   


   KISTELEK

 

Lehetőségük nyílt a kisteleki általános iskola alsós diákjainak arra, hogy egy nekik szervezett tanyatábor keretein belül nyerhettek betekintést a tanyasi élet szépségeibe. A tábornak otthont adó Czinege-tanyán a résztvevők kacsákkal, libákkal, tyúkokkal, tehenekkel, birkákkal és azok gondozásával ismerkedhettek, emellett szerepet kaptak a különböző kézműves foglalkozások is. A tábor egyik napján ellátogattak a balástyai Állatsimogatóba, melyben megtekinthető volt a Népi Emlékgyűjtemény is.  Másik program keretében volt a kincskeresés, zászlókészítés, valamint a résztvevők ellátogattak kerékpárral az ópusztaszeri Csillagösvénybe is.

 

 

   


   


   PUSZTASZER

 

Az elmúlt időszakban lehetőség nyílt az alapítvány közreműködésével Kalandtábor megszervezésére, melyen a pusztaszeri gyerekek vehettek részt. A tábor csúcspontja a Szegedi Kalandpark volt, ahol a pályák teljesítése komoly kihívást jelentett a résztvevőknek. Az akadályok teljesítése nagy koncentrációt, elszántságot, kitartást igényelt mindenkitől. A tábor utolsó akkordjaként a táborozók ellátogattak a Pusztaszeri Arborétumba valamint az ópusztaszeri vadászházhoz, ahol az erdő élővilágával ismerkedtek.

 

Kézműves táborban is részt vehettek a pusztaszeri családok gyerekei. A papírsárkány elkészítése és eregetése mellett elsajátították a növénykép-készítés fortélyait is. A tábor csúcspontja a Szegedi Kalandpark volt, ahol a pályák teljesítése komoly kihívást jelentett a résztvevőknek. A tábor utolsó akkordjaként a táborozók ellátogattak a Pusztaszeri Arborétumba, ahol az erdő élővilágával ismerkedtek meg.


    

 

   

 

   

 

 Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár