Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

Solymászbemutató Kiskunfélegyházán

 

Solymászbemutató Kiskunfélegyházán

   

2018. október 06-án részt vettünk az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett családi programon a Vasas Sporttelepen. Önkénteseinek egész nap kint voltak a helyszínen, folyamatosan fogadták az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A nap folyamán  mindenki, aki elég bátorságot érzett magában, kézre vehette és testközelből megismerhette a madarakat: sólymokat, héjákat. Ez a tevékenység bizonyítottan hozzájárul a magyar identitás erősödéséhez, a szellemei örökség megismeréséhez, a természettudatos életmód népszerűsítéséhez.


    


Önkénteseink előadást tartottak az UNESCO által a szellemi kulturális világörökségek sorába felvett magyar solymászatról. A solymászat nem csak hagyományőrzés, vadászati mód, hanem inkább egy életforma, amit Magyarországon csak pár tucat ember végez. Szinte kivétel nélkül fogságban született madarakkal foglalkoznak, mivel a vadon élő állomány a túlzott növényvédő szer használatnak köszönhetően a XX. század második felére drasztikusan lecsökkent. Szerencsére a fogságban történő tenyésztés mára teljesen megoldott, és a tenyésztett madarakból már bőven elláthatóak a solymászati igények. A magyar solymászat azontúl, hogy sajátos életformát jelent, nagyon fontos közösségépítő szerepet tölt be, amelynek központjában a madarak és a természet szeretete áll.


Kihasználva a helyszín adata lehetőségeket látványos repítésekre is sor került a nézőközönség nagy örömére. A gyermekek a repítések után már alig várták, hogy kézre vehessék a nemes madarakat.


    


    


    


    


        


    


            
Galéria

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár