Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

ZOOTEL, egy állati jó hely

 

„ZOOTEL”, egy állati jó hely...


Prémium szálláshelyet alakítottunk ki a városban élő kisállatoknak egy kiskunfélegyházi parkban. „Zootelünkben” évente akár 80-100 madárfiókának és 40-50 kisemlősnek nyújtunk fészkelő és élőhelyet.

Kihelyeztünk egy „rovarhotelt” különböző fajtájú farönkökkel, lakosztályokkal, majd  25 „bungalót” azaz madárodút, amely a madarak és pelék hálószobájaként szolgálnak. 2 fapagodánk, etetőnk az egyes szinteken étteremmel várja a madarakat, snack bárral a mókusokat és drinkbárral a madarakat, sünöket, kutyákat, peléket. A parkban cserjéket is ültettünk.

 

Önkéntes (Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye) középiskolásokkal  valósítottuk meg a teljes projektet a tervezéstől, az összeállításon, az ültetésen, a barkácsolási munkákon keresztül, a médián át a projektrendezvényig.  Méltán lehetnek büszkék a fiatalok az elkészült munkákra. Tapasztalunk alapján mindig nagyon fontos, hogy alkossanak és megmutathassák magukat. Mindezt az iskolai közösségi szolgálat keretében teljesítették a fiatalok. Visszajelzésükből ítélve az egész projekt alatt a diákok nagyon jól érezték magukat. Aktívak voltak, gyakorlatiasan, ügyesen oldották meg a feladatokat.

 

 

Információs táblákat is kihelyeztünk az itt élő állatokról valamint feltüntettük a támogató szervezet, nevét, logóját és egy külön táblán felsoroljuk az önkéntes fiatalok neveit is. A produktum tartós anyagokból készült, kerítéssel körbe határolt téren valósult meg, így legalább 6 évig örömet fog okozni a parkba látogató felnőtteknek, időseknek és gyereknek egyaránt. A projekt menedzser Turcsányi Zoltán agrármérnök volt, aki 25 éve madarász, így a kertészeti és az állatokat érintő kérdésekben is segítséget tudott nyújtani a fiataloknak.

 

 

 

Projektbemutató nap: 

 

 

 

A projekt a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatásával valósult meg.

 


Galéria

Élet és Érték Egyesület

Az Élet és Érték Egyesület célja, hogy a lakosságot tájékoztassuk az egészségmeg...
+ Részletek

Ecocenter Alapítvány

Az Ecocenter Alapítvány célja, hogy a lakosságot tájékoztassuk az egészségmegőrz...
+ Részletek

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár