Adószám.: 18105887-1-03
Nyelvválasztó:
huEnglish
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány

"Safe4You"

SAFE 4 YOU


Egy a fiataloknak szóló bűnmegelőzési pályázat során kapcsolódtunk be Kiskunfélegyháza város ifjúságának életébe. Rájöttünk, hogy olyan tevékenységeket és szabadidős programokat igényelnek, mely izgalmas, érdekes, élményekkel teli diákéveket biztosít számukra –valóságosan, nem úgy, mint a kábítószer hamis, bódító világa. SAFE4YOU néven facebook oldalt hoztunk létre, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket, videókat jelentettük.


Meghirdettünk egy pályázatot, erőszak, alkohol, drog témában, melyre rengeteg alkotás érkezett a város minden iskolájából.

Néhány a beérkezett művekből:
A nyertes fotó:


Az alkotókat egy „bűnmegelőzési buliban” a városi diszkó keretein belül jutalmaztuk meg.A „safe” –es bulin a zenén és a táncon kívül prevenciós programokat szerveztünk. Az elkészült alkotásokat SAFE4YOU-s facebookoldalon publikáltuk. A város fiataljai által a drogprevenció jegyében elkészített videókat 48 órán belül 800-an tekintették meg. Ezzel elértük, hogy a fiatalok foglalkozzanak és gondolkozzanak a kábítószerek káros hatásaival.
A nyertes film:A Safe 4 You égisze alatt a fiatalok körében a fiatalokkal olyan projekteket valósítottunk meg, amelyek az elfogadást, az együttműködést és a hagyományos emberi értékeket helyezi a középpontba. Az alapítvány ifjúsági referense dr. Horváth Rekedt Gréta és projekt menedzsere, Kárpáti Rita  rendszeresen találkozunk a csapat tagjaival, akik mind középiskolások, tehát igazi tinédzserek, a korral együtt járó problémákkal (testképzavar, önértékelési problémák, harc a szülők ellen, „világfájdalom”). Ők „pótszülőként” szeretnek, kezelnek minket.

Free Hug:

 

Média Workshop: 

Élményközpontú találkozásaink során olyan programokat szervezünk nekik, amelyek újszerűek, játékosak és mégis személyiségüket, önismeretüket, konfliktuskezelő készségüket fejleszti.
Galéria

Élet és Érték Egyesület

Az Élet és Érték Egyesület célja, hogy a lakosságot tájékoztassuk az egészségmeg...
+ Részletek

Ecocenter Alapítvány

Az Ecocenter Alapítvány célja, hogy a lakosságot tájékoztassuk az egészségmegőrz...
+ Részletek

Erasmus

Partnerként szívesen bekapcsolódunk nemzetközi projektekbe az ifjúságsegítés, fe...
+ Részletek

Ifjúság

Ifjúságsegítés és Ifjúságvédelem Alapítványunk több pályázati projekt keretében...
+ Részletek

Helyi értékeink

A kistérség értékeit élmény dús, interaktív módon mutatjuk be kicsiknek és nagyo...
+ Részletek

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági projekteink keretében új életminőséget biztosító viselkedésmint...
+ Részletek

Rendezvényeink

Diáknapok szervezése, iskolai és városi szinten egyaránt általános és középiskol...
+ Részletek

Eseménynaptár